Formstarka Värö kommer till Dalavallen.

2008-08-13

Efter en något svag inledning av årets vårsäsong med oavgjort i de tre första matcherna följt av tre förluster, ser det ut som om  Väröbacka hittat formen igen. Man avslutade våren med att på bortaplan besegra Särö med klara 3-1 och inledde hösten med 2-2 mot Kung Karl. Förra veckans match mot Galtabäck fick uppskjutas på grund av dåliga planförhållanden på Värö IP. 


Särö - Väröbacka 2 juli 2008. Henrik Johansson gör sitt andra mål och ger Värö ledningen med 2-0.

Anneberg och Väröbacka är synnerligen gamla bekanta. Första mötet lagen emellan var på hösten 1934 dvs för nästan 75 år sedan ! Totalt har lagen mötts i 41 seriematcher under årens lopp men tyvärr har vi inte statistiken för hela perioden. Vi får begränsa oss till tiden efter 1964 och då ser maratontabellen ut så här:
Anneberg      29   13  4  12   50-49     43
Väröbacka     29   12  4  13   49-50     40
Ganska jämnt, som synes !

Anneberg vann mötet i våras.
När Värö och AIF senast möttes den 9 maj på Värö IP kunde Anneberg vinna med matchens enda mål inprickat av Tommy Johansson när det återstod en kvart av matchen.
Ett väl organiserat lag.
Väröbacka tränas av Eddy Örneholt som gör sin andra säsong i klubben. Lagledare är den "gamle" storspelaren och mittfältsstrategen Gösta Månsson, som på 70-och 80-talen var mycket uppmärksammad och som hade anbud från storklubbar som IFK Norrköping och IFK Göteborg. Gösta valde dock att stå emot locktonerna och stannade kvar i sin hemmaklubb.Henrik Johansson, som gjorde tre mål i matchen mot Särö den 2 juli, får vi se upp med ! Han har säkerligen inget emot att göra mål även på serieledarna !Men också denne Johansson kan avgöra matcher !Bilden är från vårens möte på Värö IP där Tommy gjorde segermålet !Viktiga poäng på spel för båda lagen.
Anneberg, som inför dagens match leder serien med fem poäng före Galtabäck måste ta poäng för att behålla ledningen, då tvåan Galtabäck har en match mindre spelad.
Värö å sin sida, som nu är fyra från slutet, behöver också en vinst för att inte riskera att sladda även om man fick indirekt hjälp av Bua som ju tappade sina tre pinnar från matchen mot Rolfstorp/Skällinge.
Upplagt alltså för en mycket viktig match på Dalavallen på torsdag den 14 augusti kl. 19.00.

Rune A.