Kvarten, ösregn & armbrott för P.98!

2008-08-10

En rolig, spännande och väl genomförd tävlingsdag, fick vårt P.98-lag uppleva!


På dagens agenda stod det Svansjöcupen, i vackra Torestorp.
Arrangör var Svansjö Ungdomsallians, som består av ungdomar från de tre byarna Torestorp, Älekulla och Öxabäck. Sedan 1974 har dessa tre föreningar haft sin ungdomsverksamhet ihop. Namnet? Ja det tog man från den kommun (Svansjö kommun) man tillhört under åren 1952 - 1970.

Turneringen vänder sig till P/F 10 och 12 år och sammanlagt deltog över 30 lag under dagarna två. Tjejerna på lördagen och killarna idag söndag.

Från Anneberg kom den starka truppen på 10 vältränade musketörer, som inte ville något annat än att få känna på segerns sötma.

Och det började bra. Trots ett ihållande regn från kl.07.45 då vi samlades, tills klockan 18.00 då vi var hemma igen, så var humöret på topp.

Dagens första motståndare var hemmalaget Svansjö. en match där våra killar var genomgående starkast, men "uslingen" ville inte in. När endast två minuter återstod kom deras duktige forward helt fri, men Magnus i målet gjorde en strålande räddning, och matchen slutade 0-0.
Inte mycket att yvas över, kan den oinvigde tycka. Men med en något tung (resultatmässigt) vår i bagaget var detta ett bra och välförtjänt lyft!

Paus, torkning av kläder, i med en smörgås och så var det dags för match nummer två.

Löftadalen - Anneberg

Ett match som genomfördes på, ett i blåvita ögon, utmärkt vis. 1-0 efter 30 sekunder och sen malde killarna på. Våra röd/vita kombatanter fick inte något lugn. 2-0 och 3-0 kom som på beställning och första segern för i år var ett faktum. Noterbart! Simon Berntsson tremålsskytt.Edvin driver upp på kanten och Marcus håller undan Svansjöspelarna i den första matchen!

Nu väntade sista gruppspelmatchen och för motståndet stod obesegrade Kinnahults IF som vunnit mot Löftadalen (5-0) och mot Svansjö (2-0).


Inför sista omgången var poängskörden fördelad enligt följande: Kinnahult 6 poäng, AIF 4, Svansjö 1 och Löftadalen noll poäng. Alltså räckte det med oavgjort för att gå vidare. Vid seger hade vi gått direkt till semin, men viktigast var ändå att bara komma vidare från gruppen, som ett första delmål...


Men då domaren blåste igång, så hade, trots ivrigt påjagande och lockelse om avancemang från oss ledare, John Blund varit på plats och vaggat in killarna i en lättare dvala. För det var segt, småfruset och ganska nöjt på sina håll, fast inget var klart. Så våra motståndare Kinnahult kunde gå upp till en 2-0-ledning innan väckarklockan ringde.


I slutet av matchen fick Edvin bollen i farten och fick iväg en härlig s.k. rökare upp i nättaket och nu stod det 1-2. Men tiden var knapp och plötsligt var matchen slut.
Men då Löftadalen besegrat Svansjö så var avancemanget klart!Tråkigt efterspel!

I slutet av matchen mot Kinnahults IF krockade Edvin med en motståndare, och det ville sig inte bättre än att han bröt armen.
Omplåstring på plats, med efterföljande färd till Varbergs sjukhus.Glada killar gör vågen framför....... medrest och övrigt närvarande publik!

Nu väntade det en spännande kvartsfinal och för motståndet stod Skene.

Med en man på skadelistan, genomblöta spelare och med en ork som börjat tryta började uppvärmningen inför matchen.
Men i denna match hade vi inte mycket att hämta. Skene fick ett tidigt ledningsmål och där gick luften ur lite till mans. Matchen slutade med förlust 0-4, vilket var helt rättvist.

Men det var glömt relativt snart, Nu var det istället jubel och glada miner, för summerar man dagen så gjorde alla spelare en kanoninsats. Inte bara för avancemanget och fyra härliga mål, utan även för dagen som helhet. Inga sura miner någonstans trots det svenska högsommarvädret. Vi ledare vill tacka alla spelarna för en härlig dag, tack också till alla de föräldrar som var med oss på plats.
Plus en extra tanke till Edvin som fick avslutat sitt deltagande lite snöpligt! Krya på dig!
//Jonas, Janne & Tommy - P.98Gubbarna som gjorde det!