Anneberg på krigsstigen !

2008-08-10

I samband med träningsmatchen den 2 augusti mot Önnered hade AIF anordnat en sammankomst på garnisionen vid Nya Varvet. Där fick deltagarna bl.a. prova på hur det är att ta sig fram på en stridshinderbana.


AIF på väg mot toppen ! Bergsbestigning ingick som en del i hinderbanan.

U-lagets ledare, Mikael Forsgren, som till vardags har sitt arbete förlagt till Göteborgs garnision vid Nya Varvet, hade arrangerat en dag som bland annat innehöll att prova på stridshinderbana.
Denna bana är ca. 4 km. lång och går i mycket kuperad terräng och soldaterna på garnisionen springer den vid alla tider på året och i alla väder. Banan har 13 hinder av olika typer av vilka tre är vattenhinder.
Den utrustning som man normalt har när man springer banan är overall, kängor, vapen 10 kg packning och två liter vatten. AIF:arna slapp dock packning och vapen men nog var det slitsamt ändå att ta sig runt fyra kilometer !
Tidskravet är 36-37 minuter och man springer i patruller om tre till fyra man.
Det var alltså en ganska tuff förmiddag som man hade att genomföra innan det var dags för träningsmatchen mot Önnered kl. 13.00.
Mikael Forsgren följde händelserna med sin kamera.

Rune A.Are you telling me to go through this ?? Dennis Sjöstedt tvekar inför språnget ut i det okända !Joakim Gunnarsson och Andreas Olsson ute på djupt vatten !Viktor Forsgren leder församlingen genom vågorna !Jocke : " Jag klarade mig igenom !Just uppstigna ur badet !Att ta sig igenom nålsögat i form av en tunnel ingick också, men ....... tränare Håkan valde den breda vägen ovan jord !Bokstavligen över stock och sten !Att äntra via repstege är inte det lättaste !Under, över, under ! Ett av de sista hindren på banan.