Galtabäck tappade poäng !

2008-08-02

Galtabäck hade hemmamatch mot Veddige och de flesta hade väl räknat med att hemmalaget skulle ta full pott och hänga på Anneberg i kampen om förstaplatsen i serien. Men trots övertag i spel lyckades Galtabäck inte få hål på Veddige utan matchen slutade mållös.


Chans för Veddige efter 13 minuter av första halvlek.

Galtabäck - Veddige 0-0.
     Det var faktiskt Veddige som startade bäst och spelade sig fram till några bra lägen men man fick inte till det i avsluten mot ett stabilt och hårdfört hemmaförsvar.
     Efter hand tog Galtabäck över och dominerade större delen av första halvlek men man hade märkvärdigt svårt att få avsluten att stämma utan det blev mest bollar över och vid sidan. När dessutom Veddiges målvakt, Daniel Pettersson,  var säkerheten själv blev det inget av de många chanserna.

Hemmalaget dominerade
.
     Den absolut bästa möjligheten hade Galtabäck i 36:e minuten när en forward i absolut friläge slog bollen över ribban.
     Fem minuter senare hade Veddige en likande chans i friläge men också nu gick bollen över ribban.
Galtabäck dominerade nu och hade fem hörnor under första halvlek mot en för Veddige.I tionde minuten av andra  halvlek var det ytterst nära att Galtabäck tagit ledningen. Målvakten har för en gångs skull kommit på mellanhand, men nr. 5 Andreas Lundström, kommer till hjälp och ....

Veddiges målvakt imponerade.   
Den andra halvleken startade hemmalaget på högsta växeln och satte press på Veddige. En kanon i ribban efter tre minuter och ett totalt friläge två minuter senare var dock det närmaste man kom och i stället kunde Veddige kontra mycket bra vid några tillfällen.
   Galtabäck fortsatte att trycka på och hade fem hörnor varav dock de flesta plockades ner av Veddiges målvakt som resolut gick ut tog för sig. Vid den femte hörnan fick han en rejäl tackling och bollen gick i mål men målet underkändes för ruff. Med åtta minuter kvar av matchen kontrade Veddige och det ropades på straff när en forward stoppades i ett mycket bra läge strax innanför strafflinjen.

Stabilt hemmaförsvar.
 
Men annars var det Galtabäck som skapade de flesta målchanserna medan Veddige fick inrikta sig på försvar och kontringar vilket man gjorde bra. Det är dock inte lätt att möta Galtabäcks tunga och hårdföra försvar och det gör ont om man kommer för nära !
  Sammantaget var detta väl en match som hemmalaget borde ha vunnit om man ser till bollinnehav och målchanser. Men Veddiges försvar var följsamt och drabbades inte så ofta av panik utan man spelade sig ur situationerna de flesta gångerna...... han reder upp situationen !I slutet av första halvlek hade Vedddige denna utmärkta chans men bollen gick tätt över.Veddiges målvakt, Daniel Pettersson, plockar ner en hörna i slutet av första halvlek.Det oavgjorda resultatet i denna matchen gör att Anneberg har möjlighet att skaffa sig ett försprång på fem poäng till tvåan om man vinner mot Rolfstorp/Skällinge  nu på måndag 4 augusti. En vinst för AIF skulle också betyda att man har nio poäng upp på Kung Karl och Veddige.

Rune A.