Valinge vann jämn match.

2008-07-29

På måndagskvällen spelades den uppskjutna matchen från omgång tio mellan Rolfstorp/Skällinge och Valinge. Derbyt på Skällinge IP, som  sågs av drygt 150 personer, vanns av Valinge med 4-2 trots att man hamnade i underläge med 0-1 efter 12 minuter.


R/S målvakt, Andreas Langenbach, hade en ganska svettig afton. Här räddar han i sjätte minuten av första halvlek.

Rolfstorp/Skällinge 2-4 (1-2).
Hemmalaget, som ju avslutade vårsäsongen med att sensationellt besegra topplaget Galtabäck, har haft en intensiv träningsperiod inför höstsäsongen.
En träningsmatch mot Tofta den 25 juli vann R/S med 3-1 och nu följde man upp detta med en jämn match mot Valinge.
R/S startade bra.
Det började bra för R/S som tog ledningen i den 12:e minuten och som sedan hade bra möjligheter att öka på. Ett friläge i 16:e minuten var ytterst nära att resultera men Valinges målvakt Jimmy Larsson klarade den situationen.
Valinge kom tillbaka och tog över allt mer och även målvakten i R/S, Andreas Langenbach, fick mycket att göra och hade några kvalificerade räddningar.

Valinge kvitterade och tog ledningen.
I den 26:e minuten kom kvitteringen till 1-1 efter en hörna som skapade oreda i försvaret som inte lyckades rensa undan. Valinge tryckte på och hade sju hörnor under första halvlek mot endast en för hemmalaget.
Hemmalagets bästa chans var en nick strax utanför i 33:e minuten. I halvlekens sista minut kom så ledningsmålet för Valinge och återigen efter en hörna. Denna gång var det en högerhörna som nickades in vid vänstra stolpen.
Nära kvittering.
I andra halvlek startade R/S optimistiskt och det var också mycket nära att man kunde kvittera redan efer två minuter när en frispark från Martin Edvardsson höll på att överlista Jimmy Larssn i valingemålet.
Sedan hände inte något i målväg innan Valinge kunde öka på till 3-1 i 37:e minuten. För tredje gången var det en hörna som som slogs in efter lite kalabalik framför mål.När tre minuter återstod punkterades matchen när Valinge fick en straff efter ruff och kunde göra 4-1.Men R/S kom tillbaka och lagkaptenen Martin Johansson kunde i sista matchminuten göra 4-2 på matchen vackraste mål när han från ca. 20 meter placerade bollen i vänstra krysset
Valinge gjorde alltså sina fyra mål på fasta situationer genom tre hörnor och en straff.

Rune A.Rolfstorp/Skällinge gör 1-0 i matchens tionde minut. Målskytten är till vänster utanför bild och får trots liten vinkel bollen förbi Jimmy Larsson i valingemålet.Valinge kvitterar till 1-1 i 26:e minuten av första halvlek. Målet kom efter en hörna.Efter en hörna från vänster gör Valinge 3-1 genom nr. 10 som i momentet efter slår bollen över linjen.Med fyra minuter kvar av matchen får Valinge straff och gör 4-1. Målvakten  Andreas Langenbach chansar åt vänster medan bollen går in i högra krysset.