Kungsbackamässan genomförd.

2008-07-08

Så är då den 24:e upplagan av vår mässa genomförd och kan läggas till handlingarna. Stor publik trots att vädret inte var det bästa för oss som arrangörer.


Som vanligt var det ett mycket stort utbud av allehanda föremål inom många skilda områden.

Mässan har 24 år på nacken !
Kungsbackamässan arrangerades i år för 24:e gången i obruten följd och blev återigen en succé. Vi är ju till en del beroende av vädret och denna gång var gudarna inte helt med oss.
Under fredagen och lördagen var det ett alldeles strålande väder med sol och värme vilket ju inte är det mest gynnsamma när det gäller att locka besökare till inomhusevenemang.
På söndagen var det lite bättre för vår del med en del moln och några regnstänk.

Bra publiksiffror.
Trots ett alltför bra väder under fredagen kunde vi räkna in 1086 besökare under de fem timmarna  från mässans öppning kl. 14.00 till stängning kl. 19.00. Dessutom hade vi en förhandsvisning för speciellt intresserade mellan kl. 12.00 och 13.00 och till denna kom det ca 100 personer.
På lördag uppgick publiken till 1423 personer vilket får anses vara mycket bra med tanke på att vädret även då var till vår nackdel med strålande sol och värme.
Söndagen bäst.
På söndagen blev det betydligt bättre och antalet besökare blev då 1656  personer vilket innebar att mässan under tre dagar besöktes av 4165 personer.Värdering med Peder Lamm lockade mycket folk.

Peder Lamm mycket populär.
För tredje året i rad hade vi lyckats att engagera TV-profilen Peder Lamm till mässan och han gjorde som tidigare succé. Som förut genomförde han sin populära värderingsronda där publiken fick lämna in olika föremål för en sakkunnig värdering. I år hade vi dessutom arrangerat en auktion under Peders ledninbg. Till denna auktion fick mässans utställare och även övriga bland publiken lämna in olika dyrgripar som fick gå under klubban.Peder Lamm kåserade mycket underhållande om de olika föremål som lämnades in till värdering. Han har ju en mycket bred och djup kunskap om både konst och antikviteter.En stor apparat att dra runt.
Att arrangera en mässa av denna storlek kräver självfallet mycket av föreningen. Vi har under många år kunnat lita till en kärna av medlemmar som troget ställt upp och lagt många timmars arbete både före, under och efter mässan. Vi har dessbättre under de två senaste åren fått en del nya medarbetare, både aktiva och även föräldrar till spelarna i de olika ungdomslagen.Tre av mässans arbetare. Tommy Magnusson, som nu är mässchef, Eivor Strandefjord som hjälper till med det mesta och mässans grundare, Uno Andersson, som nu efter 24 år som bas för mässan, nöjer sig med att hålla ett vakande öga på ungdomarna !Ett antal konstnärer ställde ut sina alster i gamla hallen.AIF:s damlag hade hand om korvförsäljningen.