Oväntad förlust för Galtabäck !

2008-07-04

Topplaget Galtabäck skulle i sin sista match innan sommaruppehållet besöka Skällinge IP och hämta hem hem tre friska poäng mot bottenlaget Rolfstorp/Skällinge. Detta enligt alla rimliga kalkyler, men som bekant krävs det två för att dansa tango !


Albin Hillbom gör 1-0 till Rolfstorp/Skällinge efter tio minuter av första halvlek.

Rolfstorp/Skällinge-Galtabäck  2-1(1-1).
Ja, förutsättningarna inför matchen var ju ganska klara och alla tips pekade på att Galtabäck skulle vinna, hämta in de tre poäng som laget hade upp till Anneberg och dessutom gå till topps i serien med bättre målskillnad än AIF. Men, men .... nu blev det inte så utan efter en ganska tät match på idylliska Skällinge IP kunde ett heroiskt kämpande hemmalag
ta sin första seger i årets serie.
Det började bra för R/S som direkt satte press på Galtabäck och efter tio minuter tog man också ledningen genom Albin Hillbom, sedan gästernas försvar misslyckats med att rensa undan. Målet blev en signal till ännu mera intensitet från hemmalagets sida och det var bud efter fler mål. Men Galtabäck  hade också chanser. Ett stenhårt skott i ribban och ett totalt friläge som R/S-målvakten klarade.
Som tillfällig R/S-supporter satte man och hoppades på att hemmalaget skulle kunna hålla tätt men hoppet minskade allt efter som Galtabäck såg ut att ta kontrollen över tillställningen. När det så återstod två minuter av första halvlek kunde gästerna kvittera sedan man spelat sig fram till ett friläge i mitten och placerat bollen vid högra stolpen.
Oavgjort alltså inför andra halvlek och nu skulle väl ändå de mera rutinerade och stabila spelarna i Galtabäck göra processen kort med R/S som mönstrar ett tämligen ungdomligt lag ? Men minuterna gick utan att gästerna lyckades få hål på hemmaförsvaret där inte minst målvakten gjorde mycket bra ifrån sig. Galtabäck hade skott i både stolpar och ribba, man hade ett otal hörnor och några frisparkar i bra lägen, men bollen ville inte över linjen !
Nu började man så smått hoppas att R/S kanske skulle kunna rida ut stormen och genom att hålla oavgjort ta sin första poäng. Genom att Galtabäck tryckte på blev det vid ett par tillfällen farliga kontringar som var nära att ge utdelning. Med tre minuter kvar av ordinarie speltid kontrade hemmalaget ännu en gång och lagkaptenen och mittbacken Martin Johansson smällde in 2-1 på ett skott från halvdistans !

Nu var det verkligen segervittring för R/S och man undrade om domarens klocka hade pajat men det visade sig att han hade lagt till tre minuter. Dessa tre minuter blev otroligt långa men till slut flöjtade domherren med pipan och R/S hade gjort det omöjliga ! Bottenlaget hade slagit topplaget och inte helt oförtjänt även om det i rättvisans namn ska säjas att gästerna nog hade hand om det mesta av spelet.

Rune A.Här var det ytterst nära att hemmalaget ökat på sin ledning i 20:e minuten av första halvlek.Galtabäcks försvar hade problem att freda sig ibland.Chans för Galtabäcki mitten av andra halvlek  men R/S målvakt boxar undan.Med tre minuter kvar av ordinarie tid gör R/S 2-1 och glädjen är stor hos de randiga !Två som verksamt bidrog till segern var de båda målgörarna Albin Hillbom och Martin Johansson.En historisk boll ! Lagkaptenen och mittbacken Martin Johansson har gjort segermålet i matchens slutminuter och R/S tar sin första trepoängare ! Vår nervöse utslängde fotograf var dessvärre inte snabb nog utan tryckte av någon tiondel för sent !