Värö vann över Särö !

2008-07-03

Inför säsongstarten var det många som trodde på Särö som vinnare av årets upplaga av div. 5 Norra Halland. Efter att väl halva serien är spelad ser det dock inte lika ljust ut för de gröna utan man har tio poäng upp till förstaplatsen.


Henrik Johansson gör 1-0 till Väröbacka efter endast sex minuter av första halvlek.

Särö - Väröbacka 1-3(0-2).

Hemmalaget kom till spel utan avstängde Ölme Johansson och det verkar helt klart att denne herr Johansson är av mycket stor betydelse för Särö som sammanhållande länk och som dirigent.
Nu var det gästande Väröbacka som var det klart bättre laget under större delen av matchen med undantag för sista kvarten sedan Särö reducerat till 1-3.
Värö startade på överväxeln direkt medan hemmalaget hade väldigt svårt att få igång något konstruktivt spel. Första målet kom redan i sjätte minuten genom Henrik Johansson och två minuter senare gjorde samme man också 2-0 efter att Särö så långt inte hade haft några större möjligheter att oroa gästerna.
Värö var betydligt mer aggressiva och forecheckade högt upp vilket gjorde att Särö sällan kunde få till några ordentliga uppspel.
Andra halvlek startade som den första och när Värö så gjorde 3-0 på straff i 18:e minuten verkade saken att vara klar. Målskytt var återigen Henrik Johansson som därmed gjorde sitt tredje mål.Men Särö gav inte upp utan reducerade till 1-3 i 28:e minuten och det målet gav en verklig kick till hemmalaget som plötsligt verkade som ett nytt lag. Man skapade en hel del chanser under den sista kvarten men Värö kunde med skicklighet men också med en del tur klara sig tiden ut. En klockren träff i utsidan av vänstra krysset plus en räddning på mållinjen visade att Särö hade möjligheterna.

Rune A.Henrik Johansson gör sitt andra mål och Värö leder med 2-0 efter åtta minuter.Henrik Johansson som svarade för alla tre värömålen.