Valinge sladdar efter förlust mot Värö.

2008-06-28

Väröbacka, som i förra omgången spelade 1-1 borta mot Morup och veckan dessförinnan klarade 2-2 mot Träslövsläge, fortsatte nu med att hemma vinna över Valinge med 1-0.


Det blev endast ett mål när Väröbacka på fredagskvällen hade hemmamatch mot Valinge. Kanske hade 3-3 varit ett resultat som bättre speglat händelserna på plan därför att målchanser saknades inte utan det var bud på mål åt båda hållen. Valinge försökte med långa bollar från försvaret och hade så när lyckats att få hål på Värö redan i inledningen. Väröbacka rullade boll och tog sig fram på kanterna men hade mycket svårt att få till någonting när man skulle avsluta.
Valinge hade dock de två bästa chanserna i första halvlek. Den första var i 34:e minuten på ett skott utifrån som tog i vänstra stolpens insida och studsade i famnen på målvakten. I halvlekens näst sista minut hade Valinge också ett ribbskott.Väröchans efter tio minuter av första halvlek.Jimmy Larsson i Valinges mål räddar en kvart in i första halvlek.Närmare än så är det svårt att komma ! Ett valingeskott från höger i straffområdet tar i vänstra stolpens insida och studsar tillbaka så att Värös målvakt kan rädda !I andra halvlek fick Värö mera ordning på spelet och skaffade sig flera chanser att ta ledningen men också Valinge var ständigt farliga med sina långa uppspel och Värös försvar hade det hettom öronen ibland.
I den 11:e minuten var det Värös tur att få ett ribbskott och i den 18:e minuten var det ytterst nära att hemmalaget gjort 1-0 när bollen låg och balanserade på mållinjen. Minuten senare kom dock ledningsmålet efter ett bra samarbete på topp. Markus Blickander, som hela tiden hade skapat farligheter på sin vänsterkant, kunde nu efter ett bra samarbete ge Värö ledningen. Målet gav ny energi och Värö hade flera möjligheter innan man började att backa hem för att slå vakt om ledningen. Detta utnyttjade Valinge och under resten av matchen var det gästerna som pressade medan hemmalaget kontrade och Jimmy Larsson i Valingens mål fick göra ett par kvalificerade räddningar.
Men Väröbacka kunde hålla undan och tog sina tre poäng tack vare en stark andra halvlek. Men nog hade Valinge varit värda ett mål på sina chanser i första halvlek.
Domaren Bahri Hajdari gjorde enligt vår uppfattning en alldeles utmärkt insats och ledde matchen på ett lungt och fint sätt.

Rune A.Hörna för Valinge efter en kvart av andra halvlek.En chans till utjämning för Valinge i matchens näst sista minut.