Vårsäsongens sista hemmamatch på onsdag.

2008-06-16

Ja, tiden rinner iväg fort när man har roligt, och visst har det varit en trevlig vårsäsong för Anneberg. Nio spelade matcher har inneburit sju vinster, en oavgjord och en förlust.


Nu på onsdag 18 juni är det alltså vår sista hemmamatch för våren som vi avslutar med två bortamatcher. Mot Bua spelar AIF på Västkustvallen tisdagen den 24 juni kl. 19.00 och den sista matchen går mot Träslövsläge på Ankarvallen lördagen 28 juni kl. 15.00.
Men nu gäller det först och främst onsdagens hemmamatch mot Veddige. Ska Anneberg kunna ta en ny trepoängare där och behålla sin serieledning ?
Veddige har efter en något tveksam start kommit tillbaka  och ligger nu på fjärde plats i tabellen med 15 poäng. Avståndet upp till AIF är alltså sju goda pinnar och vi önskar naturligtvis att det avståndet inte har krympt efter onsdagens match.
Veddige är en gammal bekant för Anneberg. Klubben bildades 1940 och deltog första gången i seriespel 1941-42. Veddige och Anneberg möttes första gången 1951 och totalt har lagen mötts 24 gånger under dessa snart 60 år.Från en DM-match mellan Veddige och AIF den 6 april 2004. Matchen spelades på gräs på Getterön och ett heltänt Veddige kunde vinna med 6-1 efter att Anneberg presterat en tämligen medioker insats.Säsongen 2004 möttes lagen också i ett kvalspel på hösten. Veddige hade kommit på tredje plats i divsion sex och kvalade för uppflyttning medan AIF kvalade för att stanna kvar i femman. Den matchen, som gick på Dalavallen, vanns av gästerna med 3-1 men AIF vann ändå så småningom kvalserien och stannade kvar i femman.Kvalmatch mot Veddige på Dalavallen 17 oktober 2004. Anneberg utjämnar till 1-1 genom Daniel Johansson.Senast Anneberg och Veddige möttes i seriespel var säsongen 2005 då Veddige den 12 maj vann på Dalavallen med 1-0. Returen på Veddige IP den 19 augusti vanns också den av Veddige; nu med 2-0.
På vårvintern 2006 spelade man också en träningsmatch i Veddige, som hemmalaget kunde vinna med hela 5-2.
Dagens gäster har alltså vunnit de senaste fyra mötena med Anneberg så visst vore det på tiden att man idag ändrade på den tågordningen !

Rune A.AIF - Veddige 12 maj på Dalavallen. Matchen vanns av Veddige med 1-0.Veddige-Anneberg 19 augusti 2005. Nr. 10, Peter Bengtsson har kommit förbi målvakten och slår bollen i mål. Målvakten vädjar till domaren.... "han tog ju bollen med sig med handen..." Målet underkändes.