Är Valinge Annebergs bogeyteam ?

2008-05-17

Så har man då pustat ut efter drabbningen mot Morup, där det var nervöst hela första halvlek och en bit in i andra tills målen började att trilla in i rätt bur.
Men nu är det dags för oss AIF-supporters att börja ladda för nästa uppgift: Valinge på Ljungvallen !


Annebergs segersvit inleddes mot Valinge.
Annebergs senaste möte med Valinge var på Dalavallen den 26 juni 2007. Då vann AIF med 4-1 och den matchen blev början på en helt makalös svit av segrar och Anneberg avslutade serien 2007 med att vinna elva raka matcher.
Sviten har fortsatt även nu under våren 2008 med fem vinster och laget har nu vunnit sexton matcher i rad vilket så vitt vi kan finna inte tidigare hänt i klubbens historia.
Men nu är det Valinge borta som gäller och det lär inte bli någon enkel historia för serieledarna Anneberg som nog får ta fram både blåställ och smoking för att få bukt med hemmalaget på Ljungvallen.

Valinge slår bäst ur underläge !

Att Valinge kan överraska har många lag fått erfara under årens lopp och vi berättar gärna en gammal historia en gång till. Det var i mitten av 1940-talet när Ljungvallen ännu inte var anlagd utan Valinge fick spela sina hemmamatcher på Deromes plan. Det var kristider och många var inkallade i militärtjänst. Vid ett tillfälle skulle Valinge spela mot serieledarna och storfavoriten Grimeton men man hade svårt att få ihop lag och kom till matchen med endast åtta man och en halvtimma för sent. Då hade domaren redan erbjudit Grimeton segern på walk-over men Grimeton tackade nej till detta och tänkte att nu skulle man spela matchen och bättra på sin målskillnad ordentligt. Men tji fick man ! Valinge gjorde nämligen det omöjliga och vann matchen med 2-1 trots att man kunde ställa upp med endast åtta spelare !

Ska historien upprepa sig ?

Också Anneberg har fått känna på hur det kan vara att som favorit möta Valinge på bortaplan. Året 1970 när AIF vann division fem överlägset kom man till Ljungvallen som serieledare och storfavoriter och alla räknade med en ganska lätt uppgift för segertippade Anneberg. Men, men ... Trots att AIF dominerade  stort kunde Valinge peta in ett mål, för att sedan lägga sig på försvar med hela laget och så småningom  vinna med 1-0 !
Nu vann ju Anneberg ändå serien den säsongen  med god marginal och med endast två förluster, varav den ena alltså orsakades av Valinge.
De två senaste mötena på Ljungvallen mellan Valinge och Anneberg har  båda varit målsnåla. Säsongen 2006 vann Anneberg med 1-0 medan Valinge i det senaste mötet 20 april 2007 kunde vinna med 1-0.
Så det borde vara AIF:s tur att vinna nu och vi uppmanar alla våra supportrar att komma ner till Ljungvallen och heja fram Anneberg ! Matchen spelas fredag 23 maj kl. 19:00.

Rune A.Valinge - AIF 26 maj 2006. AIF:s Fredrik Karlsson, nr.8, nickar. Bollen tar i utsidan av vänstra krysset och studsar ut. Valinge - AIF 26 maj 2006. Fredrik Karlsson får en ny chans och gör AIF:s segermål.