Pojkar födda 2000 ångar på!

2008-05-07


Konstgräset i Kungsbacka.

Ett härligt gäng grabbar under ledning av Tommy Andersson och Patric Berglund är nu i full gång med poolspelet.

Killarna, födda år 2000, började i vår Fotbollsskola för två år sedan. Förra året blev de ett "eget" lag, men spelade inga matcher, vilket vi inte gör det första året.
Därför var det mycket laddade spelare och ledare som förra helgen åkte ner till konstgräset i Kungsbacka för att möta Kungsbacka IF´s 8-åringar.

Lätt nervösa inför första matchen, och premiär för att bära det blå matchstället. Men av detta syntes inget, när väl kampen var igång.
Väl utspridda över plan, helt enligt tränarduons direktiv, jobbade sig killarna fram till diverse målchanser. Och till slut började också målen trilla in.
Vinsten skrevs till 8-1, vilket var klart över förväntan, då man ju faktiskt inte visste riktigt var spelarna stod i förhållande till de övriga lagen.
Glädjande också att målen fördelades på fem olika spelare. En styrka i sig att inte behöva förlita sig till en målskytt, vilket ofta är vanligt i de yngre åldrarna.Glädjen på topp då slutsignalen ljöd!

Efter matchen var det, som traditionen bjuder, saft och bullar till de båda väl kämpande lagen - och därmed var också det mesta glömt av både vinst och förlust för de båda 8-årslagen. Precis som det skall vara!I helgen som gick var åter laget på banan för sin andra match. denna gång stod Lerkil för motståndet. Och utan att fått in detaljerna kring denna match, så visar slutresultatet (vinst 11-2) att killarna och ledarna har roligt ihop och att det är kul med fotboll!