Bortamatch mot Väröbacka på fredag.

2008-05-06

Det är nu tre år sedan Annebergs A-lag  senast var på besök i Väröbacka. På fredag 9 maj är det dags för en ny drabbning mot ett Värö, som efter att ha inlett årets serie med tre oavgjorda, är ute efter sin första seger. 


Väröbacka vann senaste mötet med AIF.
Säsongen 2005 var det senaste året som Väröbacka och Anneberg möttes i A-lags-sammanhang. Då vann AIF vårmötet på Dalavallen med 2-1 medan Värö vann returen med 3-0. Före den matchen låg båda kubbarna illa till i tabellen. Anneberg var redan klara för nedflyttning medan Värö genom en vinst kunde klara en kvalplats, något som man också gjorde genom att slå AIF.
Sådana dystra minnen vill vi helst glömma och i stället minnas andra, för Anneberg mera behagliga tillställningar. Som t.ex. matchen den 2 juli 2004 i Väröbacka när på förhand nederlagstippade AIF vann med 1-0.
Eller, för att gräva djupt i arkivet, ta ett ändå mer angenämt minne, seriefinalen den 9 augusti 1970 som Anneberg vann med 3-1 och som senare ledde till att AIF vann divison 5 överlägset !

Trevlig B-lagsmatch.
För att inte behöva gå tillbaka till forntiden för att hitta någon riktigt behaglig upplevelse på Väröbacka IP under senare tid, får vi dra till med en B-lagsmatch, nämligen den som spelades den 27 augusti 2006 och som Anneberg vann med 5-3 efter en mycket svajig tillställning. AIF ledde efter 17 minuter med hela 4-0 och vad som också var noterbart var, att AIF:s Peter Bengtsson svarade för alla fyra målen ! Han gjorde de tre första inom elva minuter och det fjärde i 17:e minuten !
Peter spelar nu på fredag mot Värö i A-laget och även om vi inte kan begära att han också denna gången ska stänka in fyra pytsar, påminner vi om att förövaren mycket ofta återvänder till brottsplatsen !!

Vad säjs om den passningen, herrar Örneholt, Månsson et consortes !!

Rune A.Väröbacka B - Anneberg B 27 augusti 2006. Peter Bengtsson gör sitt fjärde mål i 17:e minuten av första halvlek.