Grimeton tog poäng mot Läget !

2008-05-05


Svajig match på Grimtunet !

Grimeton tar ledningen efter endast två minuters spel.

Grimeton - Träslövsläge 4-4 (2-1).
Det blev en målrik tillställning när Grimeton på söndagskvällen tog emot serieledarna Träslövläge.
Hemmalaget startade matchen i ett rasande tempo och redan efter två minuter kom första målet efter ett uppspel och avslut från vänsterkanten. Läget var då tvåa på bollarna men kom efter hand igång och kämpade på som man är van att se Läget spela.
Utjämning till 1-1 kom i 27:e minuten efter en viss tveksamhet i hemmaförsvaret och nu trodde man kanske att gästerna skulle ta över. Men så blev det inte därför att två minuter senare hade Grimeton återtagit ledningen. Mot slutet av halvleken pressade Läget på ordentligt men Grimeton höll undan och kunde gå till pausvila med ledning 2-1.Direkt efter att Grimeton gjort 1-0 var det ytterst nära att läget kvitterat vid en hörna.Grimeton kunde alltså gå ut till andra halvlek med en 2-1-ledning och man gick direkt på offensiven och pressade tillbaka Läget. Gång på gång var det nära att hemmalaget ökat på men istället kunde Läget kvittera till 2-2 och sedan också ta ledningen med 3-2. Grimeton kvitterade, Läget gjorde 4-3 och när så fem minuter återstod kunde Grimeton kvittera till 4-4. Det var också snubblande nära att hemmalaget gjort 5-4 men domaren blåste av matchen när bollen var på väg in i mål !
Det blev alltså en pinne till vardera laget i en match med hela åtta mål. Läget hade på sina två föregående matcher gjort två mål framåt och inte släppt in något. Nu blev det fyra i baken på en match och för Grimeton med tre mål framåt på två tidigare matcher blev det också en rejäl påspädning.
Men, som Grimetons Mats Olsson säger, .... gör du fyra mål ska du normalt vinna men släpper du in fyra ska du normalt få stryk ..."

Rune A.