Bra match av damlaget.

2008-04-28


Chans för Anneberg i början av matchen.

RSG Himledalen - AIF 2-1 (0-1).
   Damlaget gjorde en mycket bra insats på Gunnevi i Rolfstorp men  förlorade med uddamålet av tre.
Annars var det hemmalaget som startade bäst men det dröjde inte många minuter innan Anneberg kom igång ordentligt och spelade sig fram till chanser. I den 18:e minuten kom ledningsmålet för AIF. Det var Sanna Malm som fick på en ordentlig rökare från ca. 15 meter och den gick spikrakt upp i vänstra krysset utan chans för målvakten. Efter detta hade Anneberg ytterligare chanser men också hemmalaget tog sig fram till några bra lägen där AIF-målvakten fick visa vad hon kunde. Den absolut öppnaste möjligheten hade AIF i 43:e minuten då bollen for som en flipperkula på RSG:s mållinje men försvaret kunde med lite tur till slut få rensat undan. 
      I andra halvlek fick Anneberg inte spelet att stämma utan RSG kunde ta över allt mer dock utan att få hål på gästernas försvar och det såg ut som om AIF skulle ta sin första trepoängare. När så sju minuter återstod fick hemmalaget en straff efter en hakning och på den kunde man utjämna till 1-1.
     Två minuter senare kom också 2-1 sedan AIF-målvakten lämnat retur på ett hårt skott strax under ribban och en forward var snabbt framme och kunde trycka in både målvakt och boll.
      Med tre minuter kvar av matchen inträffade en tråkig händelse när AIF-backen Beatrice Holm blev skadad en nickduell. Hon befarades ha fått en nackskada och ambulans tillkallades. I väntan på denna och då endast tre minuters speltid återstod, föreslog Annebergs ledare Mattias Malm,  att matchen skulle avbrytas och att RSG skulle vinna matchen med 2-1. Så blev det också.
     När ambulansen anlänt blev den skadade väl omhändertagen och man vidtog alla nödvändiga åtgärder på platsen innan  transporten till Varbergs sjukhus.
    Domaren i matchen, den unge Manuel Beltran från Varberg, gjorde en bra insats och dömde konsekvent och säkert utan att blåsa sönder spelet.

Rune A.Sanna Malm gör 1-0 18:e minuten. Bollen går in i vänstra krysset och målvakten är som synes rätt långt ifrån ! AIF-glädje efter ledningsmålet !Nära att hemmalaget utjämnar AIF:s ledning i 33:e minuten av första halvlek.Närmare mål än så kan det inte bli ! Med två minuter kvar av första halvlek var Anneberg så här nära att göra 2-0 när en försvarare lyckas få undan bollen !Den skadade AIF-spelaren får hjälp på platsen av personal från räddningstjänsten...... innan hon förs vidare till Varbergs sjukhus.