Ur-Annebergare gör succé!

2008-04-21


Conny Winge. Fostrad i Annebergs IF men nu framgångsrik på annat håll!

 
Med en fostran i Annebergs IF gör nu Conny Winge stor framgång inom fotbollen på annat håll. Inte långt härifrån, rent geografiskt men ändå ett par rejäla kliv upp i seriesystemet, gör nu Conny  seniortränarpremiär för Lindome GIF.
Lindome, nykomlingar i division 1, genomförde igår sin seriepremiär mot förväntade seriesegrarna Öster i från Växjö.


Öster, i år förstärkta med flertalet ex-allsvenska spelare, skall ju på pappret "köra över" nykomlingarna Lindome. Men inte då!
Med Conny som ny seniortränare i klubben kan allt hända. Vilket det också gjorde. I 70:e minuten slår Lindome in vinstbollen, och skrällen är ett faktum. Öster - Lindome GIF 0-1!

Men det var inte bara för att lyfta fram gårdagens smällkaramell som denna notis kommit till.

Conny har en lång och gedigen bana inom fotbollen. Efter åren i Annebergs IF väntade spel i KBI. Tränade även Särö´s seniorer en period, men framförallt har Conny lagt tid, energi och kraft på att utveckla fotbollen i Örgryte IS.
Som Tipselitansvarig i nästan tio år, bl.a. i lag med Sören Börjesson, har han varit med och utvecklat många duktiga spelare och vunnit många seriesegrar med sina spelare.
Parallellt med detta har han även filat på sin fotbollsfilosofi.
Men nu är ÖIS-tiden över för denna gång och till vardags är han nu tränare i Lindome GIF i kombination med sitt egna företag Fotboll 2000.Med Fotboll 2000 vill Conny utveckla fotbollen i stort. Inte bara i den förening han själv just för tillfället befinner sig i, utan snarare all fotboll i Sverige.

Vilket är en manngrann uppgift. Att bryta inkörda vanor, att bena upp traditionsrika äldre herrars väl förankrade tankar kring fotbollen kräver sin man.
1995 och 1998 kom de första filmerna!

 

Den första filmen om Fotbollsworkout kom ut 1995. Därefter tog det tre år innan Unik Bollteknik 1 såg dagens ljus. Nu, 2008, har det lagrats än fler idéer och tankar som bara måste fram och nu ikväll var det release-party för Utbildningsprojektet Illusionen.

En träff och presentation som avhölls på Aranästeatern i Kungsbacka. Över 150 personer var på plats. Speciellt inbjudan, de 8 övningstrupperna och dess vänner och bekanta, press och många fler.
Efter ett kort liveframträdande fick vi ett smakprov från filmen som är helt klar nästa vecka.
En spännande och inspirerande DVD-produktion som innehåller ett 40-tal övningar, och med tips, synpunkter och idéer från många framträdande personer, såsom Marcus Allbäck, Anders Svensson, Lotta Schellin, Ralf Edström, Sören Börjesson och Roland Nilsson.

 En av Connys idoler!

Det är svårt att med få ord förklara vad Illusionen går ut på. Men vi gör ett försök:

Skall man luckra upp ett väl samlat motståndarförsvar krävs det mer än styrketräning och långdistanslöpning i ryggsäcken. Med finurlighet, finteknik, en räv bakom örat och en välpreparerad verktygslåda av finter, ökar chanserna avsevärt. Just detta vill Illusionen lära ut och plocka fram hos varje individ.


Fotbollsworkout är en multifunktionell träningsmetod som utvecklar fintekniska och motoriska färdigheter på ett nydanande och effektivt sätt. Grundkonceptet är ett intensivt fotarbete med boll i högt eller anpassat tempo med kontrollerad kroppsrytmik.
Den enskilde spelaren får optimal bollkontakt under träningen. I genomsnitt fås 60 bollberöringar på en minut. Övningarna genomförs i givna rörelsemönster på liten yta tilll takten av musik.
Träningen är symetrisk (lika många beröringar med båda fötterna).
Träningen kan bedrivas både inomhus och utomhus och vänder sig till alla åldrar.

Illusionen kommer att bli en serie av DVD-produktioner på iallt 4 filmer. Den första filmen* som presenterades idag har undertiteln Fotbollsworkout.
Fotbollsworkout är en träningsmetod som alla ledare, tränare och spelare kan använda sig av. Oavsett ålder, kön, kroppsstorlek och förkunskaper kan man träna Fotbollsworkout.


Merparten av alla övningar som presenteras på filmen genomförs individuellt, där varje spelare har var sin boll.

(* Film 2 blir "Speedträning med boll" film 3 "Spelskicklighet" och sista filmen i serien Illusionen blir "Kombinationer, genombrott och avslut" )Titta gärna in på www.fotboll2000.se för kortare smakprov på de olika övningarna.

 

Ja det finns mycket att säga om denna träningsmetod. Tänk att ha detta som en röd tråd i Annebergs IF? Det kanske kommer, vem vet?

Vi önskar Conny fortsatt lycka till med både Fotboll 2000 och sin tränarkarriär i grannklubben.


//TM