AIF har arrangerat sitt första brottningsmästerskap !

2008-02-29


Fredrik Handberg tog mästartiteln !

Joakim Gunnarsson i röd trikå och Dennis Sjöstedt i blått möttes i första matchen, som Jocke vann på fall efter 2.37.

   Annebergs A-trupp har under vintersäsongen också haft brottning och gymnastik på träningsprogrammet.
Varje onsdag har man samlats i Kungsbacka Brottarklubbs lokal och under ledning av de två KBK-arna Rolf och Mattias har man här fått känna på en nog så tuff variant av träning. Att träna brottning ställer ju lite andra krav än vanlig fotbollsträning och nog har det varit en del muskelgrupper som ömmat ordentligt efter onsdagspassen!
     Onsdagen 27 februari genomfördes den sista träningen i denna för de flesta något okända disciplin och det hela avslutades med att ledarna Rolf och Mattias anordnade ett klubbmästerskap i grekisk-romersk brottning.
    Det blev några riktiga holmgångar och man fick se prov på både kända och okända greppvarianter. Nackswing förföll att vara det mest populära greppet men också omvänt livtag förekom liksom lindena, flygande mara och till och med halvnelson !
     Till final gick Fred Johanson och Fredrik Handberg
där den sistnämnde kunde vinna efter en synnerligen jämn tillställning som gick tiden ut och där bägge kombattanterna var nog så slutkörda !
     I matchen om tredje pris lyckades Joel Olsson besegra Magnus Mannila på fall efter 3.35.
     Ett tack till KBK:s Rolf och Mattias för engagerat och inspirerande ledarskap.

Rune A.Final mellan Fred Johansson i blått och Fredrik Handberg i rött. Handberg vann till slut med 7-3 efter att matchen gått tiden ut.Joel Olsson, till vänster, vann på fall över Magnus Mannila i matchen om tredje pris.Fredrik Handberg blev AIF:s första klubbmästare i brottning. Priset bestod av  en tröja som framtagits till juniormästerskapen som går i KBK:s regi 29-30 mars i år.De båda KBK:arna Rolf och Mattias har varit populära slavdrivare under vintersäsongen !